Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne trgovine Move- Déco .eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
S spletno trgovino move-deco.eu (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Move d.o.o .,  Ulica Ivane Kobilce 2, 1000 Ljubljana, matična številka: 7026714000, davčna številka: 28379071, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti med uporabnikom in trgovino ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

IDENTIFIKACIJA PODJETJA

 • Naslov: Move d.o.o., Ulica Ivane Kobilce 2, 1000 Ljubljana
 • Sodišče, pri katerem je družba vpisana: Okrožno sodišče Ljubljana/opr. Št. 2016/9475
 • Znesek osnovnega kapitala: EUR 7.500,00
 • Telefon.: 003861 41 758 651, E-mail: info@move-deco.eu
 • Identifikacijska številka za DDV: 28379071
 • Matična številka: 7026714000
 • Št. bančnega računa podjetja.: IBAN SI56 0400 1005 0454 151 NOVA KBM d.d.,

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika in jih uporabil izključno le za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje reklamnega, informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovih podatkov v nobenem primeru ne bodo predali nepooblaščenim osebam.

 

KOMUNIKACIJA

S kupcem/uporabnikom bomo v stiku prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu uporabnik izrecno nasprotoval.

 

NAROČILO

Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini, preko elektronske pošte na naslov info@move-deco.eu  ali na telefon +386 41 758651.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje potrditev naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo za prodajalca in kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupec lahko svoje naročilo prekliče v roku treh ur po oddaji naročila. V primeru pravočasnega preklica naročila, kupcu v zvezi s tem ne nastanejo nobeni stroški. Naročilo prekličete po e-pošti na info@move-deco.eu. Kupec lahko svoje naročilo prekliče tudi kasneje vendar samo v primeru, da mu preko e-pošte sporočimo, da artikel katerega je naročil začasno ni na zalogi.  

 

IZDAJA RAČUNA

VKLOPI RAZUM IZDAJ RAČUN 

 

PLAČILO

 • na tekoči račun podjetja Move d.o.o.: IBAN SI56 0400 1005 0454 151(NOVA KBM)
 • po povzetju, le z gotovino

 

PONUDBA ARTIKLOV

Artikli so še na zalogi. V kolikor izdelek vseeno na zalogi ni, je kupec o tem tudi pisno (preko e-pošte) obveščen.

 

CENE ARTIKLOV

DDV ne bo obračunan v skladu s 1. odstavkom 94.člena ZDDV-1.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Od tega trenutka

so v veljavi tudi drugi splošni pogoji poslovanja trgovine, ki veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD KUPOPRODAJNE POGODBE

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev

Če je potrošnik odstopil od pogodbe v roku za odstop od pogodbe:

 • mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila;
 • vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v štirinajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če podjetje zamudi z vračilom plačil, mora potrošniku poleg zakonskih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu;
 • če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v štirinajstih dneh po obvestilu podjetja o njegovi praviciali če je  blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe

POZOR! Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

ZAMENJAVA BLAGA

Če je kupec naročil izdelek, ki mu kakorkoli ne ustreza, ga lahko tudi zamenja. O želeni zamenjavi nas mora obvestiti v roku 14 dni na elektronski naslov  info@move-deco.eu

 

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Trudimo se zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh.

Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da teh podatkov na spletnih straneh ne uspemo popraviti dovolj hitro. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, mora kupec/uporabnik vse fotografije jemati kot simbolične- gre le za odtenke barv, saj jih vsak računalniški ekran lahko prikaže drugače.

Pridržujemo si pravico, da pogoje poslovanja spremenimo kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@move-deco.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) ponudnik v splošnih pogojih poslovanja obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom. V skladus 4. odstavkom istega člena ponudnik objavlja povezavo na platformo za SRPS  tukaj